Geçtiğimiz günlerde Crytek tarafından geliştirilen ve yayınlanan, Crysis’in ilk oyununun yenilenmiş hali olan Crysis Remastered, PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkış yapmıştı. Fakat oyun çıkış yaparken birçok hatayı ve çökmeleri de yanında getirmişti. Crytek tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan yamayla beraber birçok düzeltme ve iyileştirme sağlansa da hala oyunda hatalar mevcuttu.
Şimdi yayınlanan yamayla beraber oyuna özellikle işlemci konusunda birçok iyileştirmeler ve düzeltmeler geliyor.
Crytek, Crysis Remastered’in PC versiyonu için ikinci büyük güncellemeyi yayınladı. Şirkete göre 1.2.0 Güncellemesi genel işlemci iyileştirmeleri getiriyor ve ışın izleme CPU tarafı işlemeyi optimize ediyor. Crytek, önümüzdeki yamalarda daha fazla CPU değişikliğinin geleceğini iddia ediyor.
Ek olarak, bu yama, ışın izleme yapaylıklarını parlak, yayıcı nesnelerden kaldırır. Ek olarak, yama 1.2.0, Yüksek ve Daha Yüksek ön ayarlar için hacimsel dağılım sağlar.
Ayrıca, bu yeni güncellemenin oyunculara daha zorlu bir deneyim sağlamak için AI davranışını iyileştirdiğini de belirtmek gerekir. Ayrıca PC için gelişmiş hassasiyet ayarları ve araç kontrolleri için fare hassasiyeti eklemekte.
1.2.0 Güncellemesi 2.7GB boyutunda ve Epic Games Store, istemcisini bir sonraki başlatışınızda indirecektir. Aşağıda tüm değişiklik günlüğünü de bulabilirsiniz.
Crysis Remastered PC 1.2.0 Güncelleme Notları
Eklemeler ve İyileştirmeler
Tüm zorluk seviyelerinde iyileştirmeler yapıldı.
Oyunculara daha zorlu bir deneyim sağlamak için geliştirilmiş AI davranışı eklendi.
Gamepad’e Nano Suit klasik kontrolleri eklendi.
PC için gelişmiş hassasiyet ayarları eklendi.
Ayrıca araç kontrolleri için fare hassasiyeti eklendi.
Verim
Parlak, yayıcı nesnelerden daha az ışın izleme yapaylığı.
Yüksek ve Daha Yüksek ön ayarlar için hacimsel saçılmayı etkinleştirin.
Optimize edilmiş ışın izleme CPU tarafı işleme.
Genel CPU iyileştirmeleri yapıldı. Önümüzdeki Yamalarda daha fazla değişiklik gelecek.
Geliştirilmiş düşük parlaklıkta ışın izleme desteği
Hata düzeltmeleri
Karakterle eğilirken oluşan bir hata düzeltildi.
Eylem haritasının varsayılana sıfırlanmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
Ayrıca Klasik kıyafet modunu kullanan yakın dövüş saldırıları ve güç sıçramaları ile ilgili sorunlar düzeltildi.
Koreli askerlerin saç renginin kamera konumuna bağlı olarak değişmesine neden olan bir hata giderildi.
Tüm varlıklardaki işlem sonrası rotasyonlarla ilgili bir sorun düzeltildi.
Yakın dövüş için tek dokunuşlu takım kısayol aktivasyonu da düzeltildi
HDR ile ilgili birden çok sorun düzeltildi.
Gölgelerin titremesine neden olan bir sorun düzeltildi.
Ayrıca Crouch ve ADS’nin Sprint ile aynı şekilde çalışmadığı bir hata düzeltildi (Shift Tutma – Sprint beklemede, ancak tuşa dokunduğunuzda geçiş açık.)
Gölge basamakları arasındaki karıştırma sorunları düzeltildi.
Nesneler / su çarpışma parçacıkları ile ilgili sorunlar düzeltildi.
Ayrıca, tam ekran modunda çözünürlüğü masaüstünün varsayılan çözünürlüğüne sıfırlarken Alt + Tab kullanıldığında bir sorun düzeltildi.