League of Legends’ta Lig Atlamak

GamerTurkey takipçileri için League of Legends'ta hem uymanız gereken kuralları hem de kolay lig atlamak için yapmanız gereken taktikleri paylaştık.

League of Legends’ta Lig Atlamak

League of Legends’da lig atlamak gerçekten zorlaşmaya başladı, hem SoloQ sistemindeki eşleşme mantığı eskiye nazaran kötü olması ve bilhassa Türkiye sunucusunda herkes takımı ya da takım arkadaşını suçlaması ve ona hakaret etmesi lig atlamayı zorlaştıran etkenlerden. Biz de sizler için League of Legends’da lig atlamak için uymanız gereken bazı maddeler listeledik. İşte belli başlı uymanız gereken kurallar:

1 – Kendinize bir koridor seçin

Eğer oyunlarda etki göstermek istiyorsanız kendinize bir koridor seçin ve o koridorla ilgili bütün şeyleri öğrenin. Mümkün olduğunca oyunun gidişatını etkilemek için koridor seçmeye bakın, kendinizi rahat hissedeceğiniz koridorlarda oynamaya çalışın. Ve bu koridorda kendinizi geliştirin.

2 – Her koridordan birkaç şampiyon öğrenin

Tekli dereceli girerken 2 koridor seçiyorsunuz kendinize, ilkinin çıkması büyük olası ama diğer koridor da gelebilir. O yüzden sadece 1 koridorda oynamamaya gayret gösterin, diğer koridorları da öğrenin ve o koridorların şampiyonlarının oynanışlarını iyice benimseyin. Sıralı doldurmayla beraber orta koridor veya üst koridor seçseniz bile size destek de gelebilir bu yüzden mümkün olduğunca her koridordan birkaç şampiyon öğrenin ki farklı koridor geldiğinde sıkıntınız kalmasın. Çünkü bilmediğiniz bir koridor veya şampiyonla oynamak size koridor kaybettirir en sonunda maçı kaybedersiniz.

3 – Oyunda ustalaşmış insanları ve profesyonel turnuvaları izleyin

Eğer lig atlamak istiyorsanız oyunu öğrenmeniz gerekecek, bunun da yolu hem ustalaşmış insanları izlemek hem de oyunu oynamaktır. Kendiniz hangi koridoru oynuyorsanız o koridorda ustalaşmış insanları izleyin, nasıl oynuyorlar diye bir bakın ve oyunda yaptığı hamleleri analiz edin kendinizde uygulamaya çalışın. League of Legends’ta profesyonel turnuvalar mevcut bunları da izleyerek takım savaşı nasıl oynanır ve hangi kompozisyonlar güçlüdür öğrenmeye çalışın.

4 – Metayı takip edin

“Meta” için bir oyun sistemi desek daha doğru olabilir. League of Legends’a gelen her güncellemeyle beraber bazı şampiyonlar güçlendiriliyor veya zayıflatılıyor. Yama notlarını takip ederek o yamanın en güçlü şampiyonlarını tespit edin ve oynamaya çalışın. Çünkü o yamanın güçlü şampiyonlarını oynamak koridorunuzu kazanmanızda oldukça etkili olacaktır.

5 – Yeni gelen şampiyonları hemen öğrenin

Riot Games genel olarak 3-4 ayda bir şampiyon çıkartıyor. Tabii bu zaman süresi değişkenlik gösterebilir. Her çıkan yeni şampiyonları alıp denerseniz ve öğrenirseniz sizin lehinize olacaktır çünkü insanlar yeni çıkan şampiyonu tam olarak bilmediği için ve karşısında nasıl oynanıyor veya yetenekleri nasıldır onları bilmediği için bu sizin avantajınıza olacaktır. Bu, koridorunuzu rahatlıkla kazanmanıza sebep olabilir.

6 – Girdiğiniz rünlerin ve aldığınız eşyaların doğru olduğuna emin olun

Oyunda aldığınız eşyalar ve rünler çok önemli, size koridor kazandırabilir veya kaybettirebilir. O yüzden girdiğiniz rünlere ve aldığınız eşyalara çok dikkat edin. Hem takımınıza bakarak hem de karşı rakibe bakarak eşya almaya çalışın. (Karşıda çok fazla büyü direnci varsa büyü nüfuzu almak gibi.) Doğru rünleri ve eşyaları öğrenmek için profesyonel oyuncuların maç geçmişini yayınlayan siteye www.probuilds.net’e bakabilirsiniz.

7 – Oyunda sohbetle çok meşgul olmayın

Bize maç kaybettiren önemli faktörlerden biri de bu. Oyunda çok fazla konuşuyoruz ve oyuna odaklanamıyoruz. O yüzden oyun dışı konuşmalarla alakadar olmayın, karşı rakibin attığı büyüleri veya takım içi taktikler hariç konuşulan konulara dahil olmayın. Sohbete ayırdığınız her saniye sizin aleyhinize olacaktır, oyununuza odaklanmaya çalışın.

8 – Takımınıza uyum sağlayın

League of Legends’ta her oyuncu size uymayabilir veya siz onlara uymayabilirsiniz. Bazı oyuncular çok agresif oynarken bazı oyuncular çok pasif oynar. Takım arkadaşlarınız nasıl oynanış tarzı varsa kendinize uydurmaya çalışın ve beraber hareket edin. Tek başınıza kararlar alıp hareket etmeyin çünkü bu size maç kaybettirir. League of Legends’ta takım oyununun ve takım içi sinerjinin önemi çok büyük.

9 – Takım arkadaşınız kötü oynadığı zaman hakaret etmeyin

Her insan her zaman iyi oynamayabilir, sizin de kötü oynadığınız zamanlar elbette ki olmuştur bu yüzden kötü oynayan takım arkadaşınıza hakaret etmemeye çalışın ve onu daha çok destekleyin. Çünkü takım arkadaşınıza hakaret ettiğiniz zaman, onu küçük düşürdüğünüz zaman morali bozulacaktır ve daha kötü oynayacaktır ya da kavga çıkacaktır. Bu da oyun kaybetmenize neden olur. Tabii ki de size edilen küfürleri ve küçük düşürmeleri de aldırış etmeyin. Eğer takım arkadaşlarınız sizinle uğraşıyorsa moralinizi bozuyorsa, oyunda biliyorsunuz ki sustur seçeneği mevcut istediğiniz oyuncuyu susturabilirsiniz böylece yazdığı mesajları ve gönderdiği işaretleri görmezsiniz oyununuza odaklanırsınız.

10 – Takım oyununa ve objektiflere önem verin

Biliyorsunuz ki artık League of Legends bir takım oyunu oldu. Takım savaşlarında ne yaptığınız ve objektiflere ne kadar değer verdiğiniz önemli, maçı kazandıran asıl etkenler bunlar. O yüzden en baştan başlayacak olursak şampiyon seçim ekranında takıma ne lazımsa onu almaya çalışın. Oyun içinde takımınızın nerede olduğuna bakmadan hareket etmeyin ve objektiflerin etrafında oynayın. Çünkü alacağınız bir ejder veya Baron sizin oyunu kazanmanız için önemli bir rol oynayacaktır. Karşıdaki rakibi öldürmek sadece objektif almak için bir araçtır, objektif skor almaktan daha önemli olmalıdır sizin için.

Evet GamerTurkey takipçileri, bu makalemizde sizlere League of Legends’ta lig atlamanın püf noktalarından bahsettik. Aslında bunlar püf nokta değil oyunun kuralları yani kazanmak için bu kurallara uymak zorundasınız. Bir sonraki makalemize kadar görüşmek üzere!