Connect with us

MOBILE GAME

LoL Taktik Savaşları 9.16 Yama Notları

Published

on

LoL’ün sevilen oyun modu olan Taktik Savaşları TF’nin League of Legends’in sitesinde paylaşılan yama notları açıklandı. Görünüşte bazı dengelemeler ve yeni karakterler var. TF severler için yama notları:
Yeni Köken ve Şampiyonlar
Hextech
Hextech şampiyonların hepsi güçlü ve bireysel becerilere sahip ama birlikteyken eşyalara karşı etkili olabiliyorlar. Tabii bombaya karşı çeşitli stratejiler geliştirmek de mümkün. Bunun moda yeni ve ilgi çekici bir dinamik getirmesini umuyoruz.
Özellik: Eşyası olan bir rakip birime bomba atar ve 1/2 hücrelik bir alandaki tüm eşyaları 8 saniyeliğine devre dışı bırakır

Camille
Yetenek: Camille’in yeteneği Hextech Ültimatomu, bir rakibi sabitler ve menzilindeki takım arkadaşlarını mevcut hedefine saldırmaya zorlar.
Sınıf: Kılıç ustası
Bedel: 1 Altın
Yetenek hasarı: 200/325/450

Jayce
Yetenek: Gürleyen Darbe’siyle bir birimi geriye savurarak rakibin ön saflarını dağıtır. Daha sonra Merkür Topu’na geçerek artan saldırı hızı ve menzilli hasarıyla takıma katkıda bulunur.
Sınıf: Şekil değiştirici
Bedel: 2 Altın
Yetenek hasarı: 200/350/500

Vi
Yetenek: En uzaktaki rakibi hedef alır ve ona doğru hücuma geçer. Hücumu sırasında yoluna çıkan tüm rakiplere hasar verir ve onları kenara savurur. Hedefine ulaştığındaysa onu havaya savurur ve ona hasar verir.
Sınıf: Dövüşçü
Bedel: 3 Altın
Yetenek hasarı: 250/450/650

Jinx
Yetenek: İlk kez bir rakibi alt ettiğinde Ay Çok Heyecanlı! yeteneğini kullanarak ilave saldırı hızı kazanır. İkinci alt etmenin ardındansa roketatarı Kılçık’ı çekip saldırılarının alan etkili hasar vermesini sağlar.
Sınıf: Silahşor
Bedel: 4 Altın
Roket hasarı: Toplamda 3 hücreyi kapsayan bir patlamayla 100/225/350 Büyü Hasarı verir.
Sistemler
Eşleştirme
Aynı oyuncunun veya onun kopyasının art arda iki ya da daha fazla kez karşınıza gelmesinin önüne geçmek için, eşleştirme sistemini iyileştirdik. Bu durumla artık neredeyse hiçbir zaman karşılaşmayacaksınız.

URF Uzatmaları Modu
Kimse beraberliklerden hoşlanmaz. Böyle durumlar hiç eğlenceli değildir. Artık savaşlar başladıktan 30 saniye sonra URF Uzatmaları devreye giriyor ve 15 saniyeliğine işleri hızlandırıyor. Berabere kalmak hâlâ mümkün ama bu eskisine göre çok daha az gerçekleşecek.
Savaşlar başladıktan 30 saniye sonra URF Uzatmaları ilavesi etkinleşir.
Saldırı hızı %300 artar.
Yetenek hasarı %200 artar.
Kitle kontrolü etkilerinin süresi %66 azalır.
İyileştirme %66 azalır.
Deniz memelilerine duyulan sevgi %30 artar.

Dereceli Değişiklikleri
Taktik Savaşları’nın dereceli sistemi genel olarak iyi bir noktada. Yine de durumu değerlendiriyor ve birkaç ayarlama getiriyoruz. Özellikle de modu istenilenden daha rahat hale getiren birkaç hata ve tutarsızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Artık 0 LP’deyken oynadığınız bir oyunda LP kaybettiğinizde neredeyse her zaman küme düşeceksiniz (biz zaten hep böyle olmasını hedeflemiştik). Ayrıca küme düşen Üstatlık ve Şampiyonluk Aşaması oyuncuları artık Ustalık Aşaması’nı atlayıp doğrudan Elmas 1’e gönderilecek (bunun sebebi Üstatlık ve Şampiyonluk Aşamalarındaki oyuncuların bir hatadan ötürü asla küme düşememesi). Değişiklikler hakkında daha fazla bilgi almak ve bunları neden getirdiğimizi öğrenmek için buraya göz atabilirsiniz!
Artık 0 LP’deyken oynadığınız bir oyunda LP kaybetmek, küme düşmenize sebep oluyor.
Küme düşen Üstatlık ve Şampiyonluk Aşaması oyuncuları artık Ustalık Aşaması’nı atlayıp doğrudan Elmas 1’e gönderiliyor. Bu değişiklik League of Legends’da da geçerli.
Ayrıca istisnai durumlar için LP kazanç ve kayıplarında da bazı değişikliklere gittik. Tabii bu ayarlamaların ardından birçoğunuz herhangi bir değişiklik görmeyeceksiniz.

Oyuncu Hasarı
9.15’te oyuncu hasarına bazı değişiklikler getirdik ve bunlar genel anlamda iyi sonuç verdi. Fakat özellikle de savaşlar başabaş giderken, oyunların süresi istenilenden daha fazla uzuyordu. Bu yüzden bazı ayarlamalara gidiyoruz. Genel hasar hâlâ mod ilk çıktığı zamanlardakinden daha az.
Taban hasar artık aşamalar ilerledikçe artıyor.
Aşama 1-2: 1 Hasar
Aşama 3-4: 2 Hasar
Aşama 5: 3 Hasar
Aşama 6: 4 Hasar
Aşama 7 ve sonrası: 5 Hasar

Özellikler
Dövüşçü
Dövüşçüler epey güçlü ve özelliklerinden çok fazla can kazanıyor. Bu miktarı biraz düşürüyoruz.
İlave can: 300/700/1200 ⇒ 300/600/1000

İblis
İblis özellik ilavesini yeteneklere dayalı birimleri tamamen etkisiz hale getirmeyecek şekilde yeniden tasarladık. Artık iblisler mana emerek yeteneklerini daha erken kullanabiliyor.
İblisler normal saldırılarıyla %40 ihtimalle hedefin 20 Manasını yakar ve 15/30/45 Mana kazanır.

Ninja
Ninjalar neredeyse her takımla uyumlu, tek başına da güçlü birimler olmalı. Şu anda durum böyle değil; bu yüzden özelliği ve bazı şampiyonları güçlendiriyoruz.
İlave saldırı gücü ve yetenek gücü: 40/60 ⇒ 50/70

Soylu
Soyluların performansı, oyun sonunda etkili olması gereken bir kökene göre hâlâ çok düşük. Bu durumu çözüme kavuşturmak için daha büyük değişiklikler yapmamız gerekiyor ama şimdilik ufak bir güçlendirmeyle yetinmek zorundalar.
İlave zırh ve büyü direnci: 60 ⇒ 70

Büyücü
Büyücüler üç birime ulaştıklarında çok yönlülüklerinden ötürü biraz fazla güçlü oluyor.
İlave yetenek gücü: %45/%100 ⇒ %40/%100

Vahşi
Vahşilerin performansı hâlâ düşük. Bu yüzden onları biraz daha güçlendiriyoruz.
Saldırı hızı: Yük başına %10 ⇒ Yük başına %12

  1. Aşama Şampiyonlar
    Elise
    Can: 450 ⇒ 500
    Örümcek yavrularının saldırı hızı: 0,6 ⇒ 0,7

Kha’Zix
Yalnız olmayan birimlere verilen hasar: 150/300/450 ⇒ 150/250/350

Mordekaiser
Yetenek kullanımının başlangıcında menzili içinde bir rakip yoksa artık yeteneği kullanmıyor.

Nidalee
Dönüştüğünde artık her zaman iki birimi iyileştiriyor. Değişiklik öncesinde Nidalee takımınızdaki en az canlı birimse, sadece kendini iyileştiriyordu.

Vayne
Saldırı hızı: 0,75 ⇒ 0,7
Yetenek hasarı (azami can yüzdesi): %8/%10/%12 ⇒ %8/%12/%16

  1. Aşama Şampiyonlar
    Braum
    Can: 750 ⇒ 650

Lissandra
Toplam mana (yeteneğini kullanabilmesi için gerekli olan mana): 150 ⇒ 125

Lulu
Yeteneğin sağladığı can: 300/475/650 ⇒ 300/400/500

Zed
Can: 500 ⇒ 550
Saldırı hızı: 0,65 ⇒ 0,7
Yetenek hasarı: 200/300/400 ⇒ 200/350/500

  1. Aşama Şampiyonlar
    Aatrox
    Yetenek kullanımının başlangıcında menzili içinde bir rakip yoksa artık yeteneği kullanmıyor.

Evelynn
Yeteneğini kullanırken artık mevcut hedefine öncelik veriyor.
Yetenek kullanımının başlangıcında menzili içinde bir rakip yoksa artık yeteneği kullanmıyor.

Katarina
Yetenek kullanımının başlangıcında menzili içinde bir rakip yoksa artık yeteneği kullanmıyor.
Saldırı gücü: 50 ⇒ 65

Kennen
Yetenek kullanımının başlangıcında menzili içinde bir rakip yoksa artık yeteneği kullanmıyor.

Shyvana
Hedefine daha etkili vurkaçlar yapabilmesi için atlayışı sırasındaki yapay zekâsını iyileştirdik.

  1. Aşama Şampiyonlar
    Akali
    Saldırı gücü: 70 ⇒ 80

Brand
Yetenek hasarı: 200/375/550 ⇒ 250/450/650
Başlangıç manası ve toplam mana: 0/125 ⇒ 50/150

Cho’Gath
Yetenek hasarı: 250/500/750 ⇒ 175/350/525

  1. Aşama Şampiyonlar
    Karthus
    Başlangıç manası ve toplam mana: 0/85 ⇒ 40/125

Kayle
Saldırı hızı: 1,1 ⇒ 1,0

Miss Fortune
Can: 650 ⇒ 700
Toplam mana: 100 ⇒ 75

Eşyalar
Sustur
Yenilendi: Artık isabet halinde %33 ihtimalle rakip şampiyonun mana kazanmasını dört saniyeliğine engelleyebiliyor (bu mekaniğe mana kilidi diyoruz).

Ebedi Kılıç
Kritik vuruş hasarı: %150 ⇒ %200

İyon Kıvılcımı
Hasar: 150 ⇒ 125. Artık doğru bir şekilde birikiyor.

Demir Solari’nin Broşu
Kalkan süresi: 4 saniye ⇒ 6 saniye

Morellonomikon
Yanma hasarı: 5 saniye boyunca %20 Azami Can ⇒ 10 saniye boyunca %20 Azami Can

Kırmızı Güçlendirme
Yanma hasarı: 5 saniye boyunca %13 Azami Can ⇒ 10 saniye boyunca %20 Azami Can

Kefaret
İyileştirme miktarı: 1000 Can ⇒ 1500 Can

Statikk Hançer
Hasar ve sekmeler: 4 sekme, sekme başına 90 Hasar ⇒ 3 sekme, sekme başına 100 Hasar

Warmog’un Zırhı
İyileştirme miktarı: Artık tetiklenme başına en fazla 400 Can iyileştiriyor. Bu değişiklik daha çok PvE turlarında eşyanın ejderin üstündeki etkisini zayıflatmaya yönelik.
Koruyucu Melek
Dirilme halinde can: 800 ⇒ 500
İpucu eşyanın işlevini doğru bir şekilde yansıtacak şekilde güncellendi (yetenekleri engellemez veya olumlu güçlendirmeleri kaldırmaz). Artık Ağır Yara’yı hedefin üstünden kaldırıyor ve kullanıcısını doğru bir şekilde diriltiyor.

Yeni Eşya Düşme Mekaniği
Artık nadiren de olsa ayrı ayrı iki parça yerine, tamamlanmış bir eşya da düşebiliyor.

Giderilen Hatalar
Örümcek yavruları ve golem de doğru bir şekilde Donmuş Yürek, Kindred, Swain, Karthus, Shen ve Veigar’ın hedefi haline gelebiliyor.
Graves’in menzili, artık Bombardıman Topu’yla doğru bir şekilde artıyor.
Birden fazla Donmuş Yürek kullanıldığında, eşya artık hedefleri çok fazla yavaşlatmıyor.
Eşya yuvalarının gösterilmemesine veya garip yerlerde belirmesine sebep olan hata giderildi.
Galibiyet/mağlubiyet serisi altınlarının bir önceki PvP turunda verilmesi yerine, PvE turunda verilmesine sebep olan hata giderildi (seri altınları tüm PvP turları sonunda kazanılmalı ve PvE turlarının ardından verilmemeli).
Minik efsanelerin alt edikten sonra, başka minik efsanelerle çakışmasına sebep olan hata giderildi (bu durum paylaşımlı seçim sırasında oyuncuların yürürken engellenmesine sebep oluyordu).
Blitzcrank’in hedef alınamaz rakipleri başarısız bir şekilde çekmeye çalışmasına ve yeteneğini kullanamamasına sebep olan hata giderildi.

GÜNDEM7 ay ago

Nintendo Başkan’ından PS5 İçin Sony’ye Tebrik Geldi

MOBILE GAME7 ay ago

Genshin Impact PlayStation 5’de 60 FPS Çalışacak

GÜNDEM7 ay ago

Mass Effect: Legendary Edition Sonunda Duyuruldu

GÜNDEM7 ay ago

Modern Warfare & Warzone 1.29 Güncellemesi Yama Notları

PC GAME7 ay ago

Halo 4, PC İçin Geliyor

PC GAME7 ay ago

Türk Yapımı “MINDMIST” Aralık’ta Çıkış Yapıyor

PLAYSTATION7 ay ago

Horizon Forbidden West 2021’in Hangi Yarısında Bekleniyor?

GÜNDEM7 ay ago

Squarenix Enix, Marvel’s Avengers’tan Elde Ettiği Zararı Açıkladı!

GÜNDEM7 ay ago

Rockstar Games, Yeni Nesil Konsollarda Oyunları Hakkında Geriye Uyumluluk Desteğini Detaylandırdı

GÜNDEM7 ay ago

Assassin’s Creed Valhalla Detaylı PC Ayar Menüsü Ortaya Çıktı

PC GAME7 ay ago

Mortal Kombat 11’in Yeni DLC Karakteri Mileena’nın Tatlı Yanları

GÜNDEM7 ay ago

Bioware, Mass Effect Remaster Trilogy’yi Resmen Duyurdu!

PC GAME7 ay ago

NBA 2K21 Xbox Series X’te ki 121.7 GB Olan Devasa Boyutu

PC GAME7 ay ago

Assassin’s Creed Valhalla 1. Gün Güncellemesi ve Detayları

PC GAME7 ay ago

Watch Dogs: Legion İçin Birçok Hatayı Düzelten Güncelleme Yayınlandı!

PLAYSTATION7 ay ago

PS5 Çıkış Oyunu Demon’s Souls İçin 4K 60 FPS Oynanış Videosu Yayınlandı!

GÜNDEM7 ay ago

The Medium, Ocak 2021’e kadar Ertelendi

GÜNDEM7 ay ago

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales İlk İnceleme Puanları Geldi!

PC GAME7 ay ago

Kerbal Space Program 2 Bu Sefer 2022’ye Ertelendi

PC GAME7 ay ago

Assassin’s Creed Valhalla Xbox Series X İçin Video Yayınladı

TREND